فیلر بینی یک روش زیبایی برای اصلاح فرم بینی است که در آن با تزریق ژل یا فیلر می توان عیب های ظاهری بینی مانند قوز، افتادگی نوک بینی، فرورفتگی در سطح بینی، کم بودن پل بینی و … را برطرف کرد. فیلر بینی در کنار همه مزیت هایی که دارد، دارای عوارض و معایبی نیز است. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم درباره عوارض فیلر بینی بحث کنیم تا شما بیشتر با آن ها آشنا شوید.
قبل از پرداختن به عوارض فیلرهای بینی یک خلاصه ای از فیلر بینی برای شما ارائه می کنیم:
احتمال بروز عوارض تزریق ژل برای همه افراد یکسان نیست و در برخی افراد ممکن است شدید باشند و در برخی دیگر ممکن است اصلا برزو نکنند. برخی از عوارض فیلر بینی عبارتند از:
ممکن است پوست برخی از افراد حساس باشد و با تزریق ژل، در پوست بینی حساست به وجود بیاید. این حساسیت تا زمان بهبودی و طی کردن دوران نقاهت وجود دارد و بعد از آن کاملا از بین می رود.
احتمال ایجاد کبودی بعد از تزریق فیلر بینی نیز وجود دارد که کوتاه مدت است و در طی سه تا چهار روز خود به خود بر طرف می شود. این کبودی می تواند به دلیل تزریق نادرست ژل توسط پزشک ایجاد شود؛ بنابراین انتخاب یک متخصص زیبایی در زمینه پوست و مو بسیار مهم است و می تواند از بروز بسیاری از خطرات و عوارض فیلر بینی پیشگیری کند.
خون مردگی در بینی یکی دیگر از عوارض فیلر بینی است که خطر جدی به دنبال ندارد. در صورت ایجاد خون مردگی بعد از طی دو یا سه روز از بین می رود.
بروز این عارضه به تخصص و مهارت پزشک در تزریق ژل بستگی دارد و در صورت تزریق نادرست به وجود می آید که بعد از چند روز به طور کامل درمان می شود.
درد یک عارضه رایج بعد از انجام روش های زیبایی است که خفیف و قابل تحمل است و با مصرف مسکن و بعد از دو روز از بین می رود. ممکن است برخی از افراد اصلا هیچ دردی را تجربه نکنند.
ممکن است به دلیل تزریق بیش از حد مواد پر کننده و یا در اثر بی توجهی در مراقبت های بعد از تزریق فیلر بینی، مواد پر کننده از محل تزریق به سایر نقاط بینی یا زیر چشم حرکت کند. این مشکل باعث به وجود آمدن فرو رفتگی ها و تو رفتگی ها در سطح بینی می شود.
یکی دیگر از عوارض فیلر بینی، نامتقارن شدن بینی است. ممکن است شکل بینی بر اثر تزریق ژل نامتقارن شود، که اصلا جای نگرانی نیست و می توان برای درمان و اصلاح آن به متخصص پوست مراجعه کرد.
از دیگر عوارض فیلر بینی قرمز شدن پوست آن است. این عارضه بسیار شایع است و بعد از گذشت چند روز به طور کامل برطرف می شود.
در بعضی مواقع به دلیل تزریق نادرست توسط پزشک بی تجربه، ممکن است مواد پرکننده وارد رگ های خونی شود که خون رسانی به چشمان را برعهده دارند، در این حالت احتمال آسیب به چشم و نابینا شدن فرد وجود دارد.
ایجاد عفونت در داخل بینی یکی دیگر از عوارض فیلر بینی است که برای بیمار آزار دهنده است و باید برای درمان آن به پزشک مراجعه کرد.
در اثر آسیب دیدن رگ های خونی با تزریق ژل، ممکن است خون رسانی به پوست مختل شود و به مرور مرگ پوست رخ بدهد.
برای بهبود سریع و پیشگیری از ایجاد عوارض لازم نکات زیر را به خوبی رعایت کرد:
برای کسانی که قصد انجام فیلر بینی را دارند، باید انتخاب یک متخصص پوست و مو و زیبایی در اولویت باشد؛ پزشکی که تمام دوره های زیبایی صورت را گذرانده باشد، با مهارت بالا و به صورت حرفه ای فیلر را به بینی تزریق می کند. در این شرایط احتمال بروز خطرات و عوارض تزریق کاهش می یابد.
اگر تزریق فیلر توسط یک پزشک ناشی و غیر متخصص انجام شود، احتمال ایجاد کبودی، تورم، آسیب به رگ های خونی، اختلال در بینایی، نامتقارن شدن بینی و حرکت مواد تزریقی وجود دارد.
همچنین برای پیشگیری از بروز برخی دیگر از عوارض فیلر بینی باید مراقبت های لازم بعد از تزریق را به خوبی انجام داد. در صورت سهل انگاری و بی توجهی عوارض تزریق فیلر بروز می کنند.