جوش های زیر پوستی یا کومدون یکی دیگر از مشکلات رایج بین افراد جامعه هستند. این جوش ها قابل مشاهده نیستند و اغلب با لمس کردن و احساس درد، از وجود آن ها باخبر می شویم. اگر شما جوش هایی در زیر پوست خود دارید، وجود اینها برای شما آزار دهنده بوده و به دنبال از بین بردن آن هستید، اصلا نگران نباشید چون این جوش ها به راحتی قابل معالجه هستند. ما در این مقاله از مجله زیبایی رز طب درباره درمان جوش های زیر پوستی و راه های پیشگیری از به وجود آمدن آنها بحث می کنیم؛ البته قبل از پرداختن به روش های معالجه جوش های زیر پوستی، باید علت ایجاد آن ها را بررسی کنیم.
جوش های قرار گرفته در زیر پوست، توده های برجسته ای هستند که در اثر التهاب منافذ پوست و یا غده های چربی در لایه های عمیق پوست ایجاد می شوند.
زمانی که تعادل چربی های پوست بر هم بخورد و پوست شروع به تولید چربی بیش از حد بکند و یا چربی های پوست با آلودگی های محیطی ترکیب شوند. شرایط ایجاد جوش های زیر پوستی فراهم می شود.
چربی های آلوده و چربی های اضافی، در منافذ پوست به دام می افتند، باکتری های موجود در آن فعال می شوند و التهاب ایجاد می شود و به صورت جوش هایی در زیر پوست در می آید.
برای از بین بردن جوش های زیر پوستی راه های زیادی وجود دارد که در ادامه به آن ها میپردازیم:
دستکاری کردن، ترکاندن و خارج کردن محتویات داخل جوش های زیر پوستی نه تنها به درمان آن ها کمک نمی کند بلکه باعث گسترش آن ها به سایر نقاط و عفونی شدن جوش ها میشود.
اغلب جوش های زیر پوستی با روش خانگی به راحتی از بین می روند. این روش به شرح زیر هستند:
روغن درخت چای یک آنتی باکتریال و نابود کننده باکتری های مولد جوش ها است. با قرار دادن چند قطر از این روغن بر روی محل جوش زیر پوستی و ماساژ دادن آن می توان به کاهش التهاب و از بین بردن جوش کمک کرد. اینکار را باید روزی 2 بار انجام داد.
عسل خالص و صد درصد طبیعی نیز خاصیت ضد میکروبی دارد، قرار دادن مقدار کمی از آن بر روی جوش و ماساژ دادن آن، در خارج کردن باکتری ها و از بین بردن آن ها بسیار موثر است.
همچنین می توان مقداری از عسل را با آب مخلوط کرد و به عنوان پاک کننده صورت از آن استفاده کرد.
بهترین کار برای استفاده از خمیر دندان، این است که قبل از خواب مقداری از آن را بر روی محل جوش قرار داد و تمام شب بر روی پوست بماند. فرد باید بعد از بیدار شدن خمیر دندان را با آب ولرم بشورد. این روش برای کاهش التهاب مفید است.
همانطور که گفتیم اغلب جوش های زیر پوستی با روش های خانگی از بین می روند، اما برخی از جوش را نمی توان با این روش ها درمان کرد. در این صورت باید برای درمان آن ها به پزشک مراجعه کرد. استفاده از داروهای خوراکی، پماد موضعی از جمله درمان های پزشکی برای بر طرف کردن جوش های زیر پوستی هستند.
این پماد را می توان در داروخانه ها تهیه کرد، بنزئیل پروکساید دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد عفونی دارد و در از بین بردن و کاهش باکترهای مولد کومدون ها موثر است. میتوان از ژل ها و کرم های شوینده حاوی ترکیبات بنزئیل پروکساید نیز استفاده کرد و طبق دستور پزشک آن را به کار برد.
این کرم در کاهش تولید چربی های پوست و بازسازی مجدد سلول های پوستی تاثیر زیادی دارد. می توان از آن به صورت موضعی استفاده کرد.
مصرف قرص های کلیندامایسین و ایترومایسین توسط پزشک برای از بین بردن باکتری ها و جوش های زیر پوستی تجویز می شوند، البته این داروها برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی شوند و باید از پماد ها و کرم های موضعی استفاده کنند.
استفاده از پماد، ژل و لوسیون های موضعی، یکی از بهترین روش های درمان جوش های زیر پوستی و کاهش میکروب های مولد آن است.
در برخی موارد جوش های زیر پوستی به دلیل تغییرات هورمونی به وجود می آیند. استفاده از داروهای هورمونی مانند اسپیرونولاکتون، کو سیپریندیول با تجویز پزشک یکی از راه های معالجه جوش های زیر پوستی است.
برای پیشگیری از به وجود آمدن جوش زیر پوستی باید نکات زیر را به خوبی رعایت کرد:
برای معالجه و از بین بردن جوش های زیر پوستی می توان از روش ها خانگی زیادی استفاده کرد، اما برخی از این جوش ها با روش های خانگی از بین نمی روند، در این صورت نباید خود سرانه عمل کرد، برای درمان این نوع جوش ها لازم است به پزشک مراجعه کرد.