دلایلی مختلفی برای تمایل افراد به تخلیه فیلر بینی وجود دارد. ممکن است فرد پس از تزریق دچار عوارض جانبی شده باشد یا صرفاً از نتیجه تزریق ژل خود ناراضی باشد. با تخلیه آن، نتیجه به دست آمده از بین می رود و چهره فرد به ظاهر طبیعی خود باز می گردد؛ البته اگر تزریق ژل توسط پزشکی حرفه ای و با تجربه انجام شده باشد، دیگر نیازی به این کار نخواهد بود.
ما در این مقاله به برخی از رایج ترین دلایل تخلیه ژل تزریق شده می پردازیم و به صورت مفصل درباره آن بحث خواهیم کرد.
در موارد زیر باید تخلیه ژل در بینی انجام شود:
ممکن است فرد از نتیجه به دست آمده راضی نباشد و تزریق فیلر انتظارات او را برآورده نکرده باشد. در این حالت فرد می خواهد که بینی او به حالت اولیه خود بازگردد و پزشک برای تخلیه فیلر بینی اقدام می کند.
زمانی که فیلر به درستی در محل مورد نظر تزریق نشود، نتیجه موردنظر نیز حاصل نمی شود و این وضعیت ممکن است باعث شود چهره فرد غیر طبیعی به نظر برسد. در این صورت باید ژل توسط پزشک تخلیه شود.
در صورتی که ژل به صورت نامتقارن به صورت تزریق شده باشد، هماهنگی خطوط طبیعی صورت به هم می خورد و چهره فرد نامتعادل و نامنظم می شود. در این شرایط فرد چهره طبیعی خود را از دست می دهد و ممکن است نیاز به تخلیه ژل باشد.
تزریق بیش از حد ممکن است باعث شود چهره فرد غیرطبیعی یا اغراق آمیز به نظر برسد. در این شرایط، هم بیمار از نتیجه فیلر راضی نیست و هم ممکن است برای او عوارضی را به دنبال داشته باشد؛ بنابراین برای جلوگیری از ایجاد عوارض فیلر بینی، تخلیه آن در این حالت الزامی است.
هر چند این مورد بسیار نادر است، اما تزریق ژل ممکن است باعث ایجاد برجستگی یا توده در پوست فرد شود و احتمال دارد فیلر در زیر پوست جمع شده و گلوله گلوله شود. در این وضعیت برای جلوگیری از بروز خطرات جدی باید تخلیه فیلر بینی انجام شود.
اگر ژل بیش از حد نزدیک به سطح پوست تزریق شود، احتمالا پوست دچار تغییر رنگ خواهد شد. این تغییر از آبی روشن تا تیره خود را نمایان می کند که این پدیده بیشتر در اطراف چشم ها اتفاق می افتد.
اگر تزریق ژل باعث ایجاد واکنش و آلرژی در بدن شود، احتمال ایجاد عفونت در محل تزریق وجود دارد. در این شرایط نیز باید برای پیشگیری از گسترش عفونت، تخلیه فیلر بینی صورت بگیرد.
اگر ژل خیلی نزدیک به شریان تزریق شود، احتمال انسداد شریان ها وجود دارد و در نتیجه آن پوست رنگ پریده، خیلی سفید یا خالدار می شود که نشانه کمبود خون رسانی است. این عارضه بسیار نادر است ولی در صورت بروز باید فورا برای تخلیه ژل بینی اقدام کرد.
همانطور که گفتیم، در صورتی که تزریق ژل بینی توسط فردی متخصص و بهترین دکتر فیلر بینی انجام شود، فیلر بینی کاملاً ایمن خواهد بود. در صورت بروز هر یک از این عوارض گفته شده در بالا یا در شرایط اضطراری، باید تخلیه فیلر بینی توسط پزشک متخصص که دانش کاملی از آناتومی صورت دارد، انجام شود تا نتیجه ای کاملاً مطمئن و بادقت بالا حاصل شود.
همانطور که می دانید فیلر بینی از هیالورونیک اسید تشکیل می شود، بنابراین برای از بین بردن و تخلیه آن باید آنزیم هیالورونیداز استفاده کرد. با تزریق این آنزیم می توان ژل بینی را به راحتی از بین برد. بنابراین اگر فردی از ژل هیالورونیک اسید تزریق شده به بینی خود راضی نیست، می تواند برای تخلیه آن به پزشک مراجعه کند.
قبل از تزریق آنزیم برای از بین بردن ژل، باید با پزشک مشورت کرد. پزشک پس از معاینه، درباره تعیین نواحی که به تخلیه ژل نیاز دارند با بیمار صحبت می کند و نحوه درمان، خطرات و برنامه درمانی بعدی را برای او توضیح می دهد.
برای اطمینان از وجود حساسیت، باید تزریق آنزیم به عنوان تست انجام شود؛ زیرا احتمال بسیار کمی وجود دارد که بدن به تزریق آنزیم هیالورونیداز واکنش نشان دهد. این تست با تزریق مقدار کمی از آنزیم در یکی از بازوهای فرد انجام می شود. با انجام این آزمایش اطمینان حاصل می شود که بدن فرد واکنش آلرژیکی به این آنزیم نشان خواهد داد یا نه. جواب تست حدوداً 30 دقیقه بعد آماده می شود.
برای تزریق آنزیم مراحل زیر انجام می شوند:
می توان به جای تخلیه فیلر بینی تا زمان تمام شده اثر فیلر صبر کرد!
اگر شرایط برای بیمار اضطراری و خطرناک نباشد، نیازی به تخلیه فیلر نیست و می تواند تا زمان از بین رفتن اثر ژل صبر کند. مدت زمان ماندگاری فیلر بینی تقریبا 6 ماه است و بعد از آن تاثیرش کم کم از بین می رود.
هزینه این درمان به چند عامل بستگی دارد:
اگر بیمار بعد از تزریق ژل در شرایط خطرناک قرار بگیرد و یا از نتیجه تزریق راضی نباشد، می تواند برای تخلیه فیلر به پزشک مراجعه کرد.