داشتن پوستی صاف یکی از ویژگی های خوب ظاهر به شمار می رود؛ به طوری که برخی افراد به دلیل داشتن مشکلات پوستی، دچار کمبود اعتماد به نفس شده و آنها را از حضور در اجتماع گریزان می کند. جوش های سر سیاه از جمله رایج ترین مشکلات پوستی هستند که می توان با انواع درمان آنها را از بین برد. اما اگر درمان آن اساسی و با روش اصولی نباشد، می تواند هر بار ظاهر شوند. در این مقاله علل به وجود آمدن جوش سر سیاه و انواع درمان قطعی جوش سر سیاه را کامل توضیح خواهیم داد.
انواع جوش صورت به دلایل مختلفی می توانند در چهره فرد ظاهر شوند. زمانی که چربی های زیر پوست، سلول های مرده و باکتری ها زیر پوست جمع می شوند و به صورت یک توده برآمده در می آیند، اگر سطحی باشند اغلب با شست و شوی مرتب پوست یا لایه برداری با محصولات بهداشتی مانند اسکراب ها و نمک ها به راحتی از بین خواهند رفت.
در برخی موارد که جوش ها عمق زیادی دارند، پاکسازی و درمان جوش سر سیاه کمی سخت تر می شود. بیشتر تصور می شود که رنگ این جوش ها به خودی خود سیاه است اما علت سیاه بودن آن، انعکاس نور بر روی چربی موجود روی جوش است. ۴ عامل اصلی برای به وجود آمدن این نوع جوش ها دخیل هستند؛
برای درمان سه سوته جوش صورت می توان روش های مختلفی در نظر گرفت. در ادامه قصد داریم تا بهترین روش های درمان جوش های سر سیاه را به شما معرفی کنیم.
اولین اقدامی که باید انجام دهید شستن مرتب صورت با شوینده های مخصوص پوست خود و حفظ تعادل اسید صورت است. زیرا خشکی بیش از حد پوست هم خودش عامل جوش زدن است.
کومدون ساز ها یا به اصطلاح کومدوژنیک، محصولاتی هستند که با بستن منافذ پوست باعث ایجاد جوش و آکنه می شوند. با انتخاب محصولاتی که فاقد چنین کومدون سازهایی هستند روند درمان جوش سر سیاه را سرعت می بخشند.
در طول روز، دست ها مکررا با صورت در تماس اند و تمیزی دست و ناخن ها باعث می شود آلودگی کمتری به سطح پوست صورت برسد و احتمال ایجاد جوش کاهش یابد.
اگر موهای بلندی دارید، تار موهای شما با صورتتان در تماس خواهند بود. اگر هفته ای سه بار موهای خود را بشویید، احتمال انتقال آلودگی به منافذ صورت کمتر می شود.
آب، سبزیجات، غلات و به طور کل امگا ۳، سلامت پوستتان را تامین می کند و باعث درمان جوش سر سیاه می شود.
استفاده مداوم و بیش از حد از این دست مواد باعث خشک شدن پوست می شود. همانطور که قبلا گفتیم خشکی پوست عامل دیگری برای جوش زدن است.
پارچه های کثیفی که در معرض تماس با پوست هستند، نقش زیادی در انتقال آلودگی دارند.
با کمک نمک ها، اسکراب ها و حتی ماسک های خانگی، پوست خود را لایه برداری کنید. حداکثر هفته ای دو بار باید صورت خود را اسکراب کرد. همین کار اگر به صورت منظم انجام شود، تاثیر بسزایی در درمان جوش های سر سیاه دارد.
حتی اگر وسوسه شدید، باید خود را از دست زدن به جوش ها منع کنید زیرا آلودگی در سطح پوست پخش شده و باعث بروز جوش های بیشتر می شود.
اگر متوجه وجود جوش سر سیاه بر روی سطح پوست خود شدید، می توان با راهکارهایی که در ادامه توضیح داده ایم، به سرعت آن ها را درمان کنید.
بخار درمانی یک راه حل آسان و قابل دسترس است که هم در کلینیک زیبایی و هم در خانه می توانید آن را امتحان کنید. اگر می خواهید آن را در خانه انجام دهید کافی است مراحل زیر را طی کنید:
یکی دیگر از کارهایی که برای درمان جوش سر سیاه از آن استفاده می کنند، استفاده از خاک رس است. ماسک رس چربی های پوست را زدوده و آن را پاکسازی می کند. تنها کاری که باید کرد این است که ماسک را بر روی پوست خود گذاشته و با انگشت کمی بر روی صورت ماساژ داد؛ بعد از پانزده دقیقه می توان صورت را شست.
میله پیلینگ جایگزین مناسبی به جای تخلیه جوش ها با دست است. در استفاده از میله پیلینگ باید مراحل زیر انجام شوند:
در صورتی که پوستی دارید که مستعد جوش زدن می باشد، با پاکسازی و شستن مداوم پوست با شوینده های مناسب و حفظ تعادل PH پوست، از ایجاد جوش پیشگیری کنید و برای درمان جوش سر سیاه از ماسک ها و لایه بردارها استفاده کنید.
هرگز با دست جوش های خود را تخلیه نکنید، بلکه با استفاده از ابزار مخصوص می توان آنها را به راحتی خالی کرد. مهم تر از همه هیچ وقت نوشیدن فراوان آب را فراموش نکنید.