استقبال از جراحی بینی در کشور ما ایران به شکل گسترده ای رو به افزایش است و این لزوم داشتن آگاهی کامل قبل از عمل بینی را به حداکثر می رساند. ممکن است شخص به کلینیکی مراجعه کند که برای کاهش هزینه عمل بینی، همه ی ملزومات دیگر را به مخاطره بیاندازد. در این مکان ها روزانه تعداد زیادی جراحی با فاصله زمانی بسیار کم حتی در یک سالن در کنار هم انجام می شود و فرصت طی کردن دوره نقاهت بعد از عمل در آنجا به شما داده نمی شود. خب قطعا وقتی پزشکی انقدر عجله دارد، آزمایشات قبل از عمل بینی را به شما نخواهد گفت و بعد از جراحی هم توجه چندانی به نتیجه و حال جسمی شما نخواهد داشت. پس به سرعت و صرف قیمت کمتر تصمیم گیری نکنید پای جان شما در این معامله وسط خواهد بود.
به طور کلی دو دلیل عمده برای حضور در آزمایشگاه و چکاپ قبل از هر نوع جراحی وجود دارد. همانطور که می دانید وقتی شما به اتاق عمل می روید، اولین کسی که کار خود را شروع می کند، متخصص بیهوشی است. بسته به نیاز پزشک این بیهوشی با دوز کم یا زیاد و به صورت موضعی یا کلی صورت می گیرد؛ افراد با شرایط جسمی و بیماری های مختلف، پاسخ یکسانی نسبت به بیهوشی ندارند، ممکن است شما بیماری های داشته باشید که فقط بیهوشی موضعی با دوز کم برایتان مناسب باشد و در غیر اینصورت دیگر نتوانید هوشیاری خود را به دست آورید.
در اینجا پزشک قبل از انجام عمل بینی از آزمایشات شما نتایجی را برداشت کرده و در پرونده ی شما وارد می کند تا در مورد سطح بیهوشی شما تصمیم گیری شود. مورد دیگری این بار پس از هر جراحی بینی به وقوع می پیوندد، خونریزی است. پزشک باید مطمئن باشد که می تواند این خونریزی را کنترل کند، ضمن اینکه شما حتی اگر بیماری خاصی ندارید، باید از مصرف یک سری داروها قبل از عمل بینی پرهیز کنید.
قبل از عمل بینی آزمایش خون انجام می شود و سطح هموگولوبین خون سنجیده می شود. هموگلوبین مسئول انتقال اکسیژن به اندام های بدن می باشد همچنین دی اکسیدکربن را به ریه باز می گرداند. سطح هموگلوبین پایین نشان دهنده کم خونی و پایین بودن تعداد گلبول های قرمز می باشد. به همین دلیل قبل از جراحی در صورت کم خونی بیمار با صلاحدید پزشک، برای وی مکمل های آهن تجویز می گردد.
شیوع کم خونی در افراد متقاضی جراحی بینی شبیه سایر بیماران کاندید برای جراحی های دیگر بوده ولی به راحتی قابل درمان است. در صورتی که کم خونی به موقع تشخیص داده شود، با مصرف مکمل های آهن شرایط برای جراحی آماده می شود و نیازی به تاخیر انداختن جراحی نمی باشد. حداقل سه هفته قبل از جراحی آزمایش خون صورت می گیرد تا زمان مناسب برای استفاده از مکمل وجود داشته باشد.
کم خونی در متقاضیان جراحی بینی مورد بسیار مهمی می باشد و حتماً باید اقدام مناسبی صورت گیرد. در صورتی که اقدامات لازم قبل و بعد از جراحی صورت نگیرد می تواند آثار زیان باری داشته باشد. در ادامه به برخی از علائم عدم درمان کم خونی بعد از جراحی بینی اشاره می کنیم.
در صورتی که فرد به کم خونی شدید مبتلا باشد (بسته به میزان خونریزی طی عمل)، علائم زیر مشاهده می شود:
– احساس ضعف
– رنگ پریدگی
– درد قفسه سینه
– سرگیجه
– کم طاقتی و بی حوصلگی
– بی حسی دست ها و پاها
– اختلال در تنفس
– ضربان قلب تند
– سر درد
– میل شدید به خوردن یخ
بر اساس نوع کم خونی و شدت آن، علائم بعد از جراحی متفاوت هستند.