قوز بینی یکی از مشکلات شایع مربوط به بینی است که می تواند مادرزادی و یا بر اثر ضربه باشد. قوز بینی چگونه است؟ علایم و علت ایجاد قوز بینی چیست؟ انواع روش های اصلاح قوز بینی از جمله مطالبی هستند که ما می خواهیم در این مقاله درباره آن ها بحث کنیم.
قور بینی به ناهنجاری غضروفی و استخوانی روی بینی گفته می شود که باعث ایجاد برآمدگی بر روی بینی می شود. این برآمدگی هیچ تاثیری بر روی تنفس افراد ایجاد نمی کند و از نظر پزشکی نیازی به اصلاح آن نیست، اما برخی از افراد به دلیل شخصی و بخاطر زیبایی چهره خود، قصد اصلاح قوز بینی خود را دارند.
قبل از پرداختن به انواع روش های اصلاح قوز بینی، لازم است با انواع قوز بینی آشنا شوید. لازم است بدانید که معیار تشخیص انواع قوزهای بینی فاصله بین لب و بینی است.
در قوز بینی واقعی، برآمدگی شدید است. این برآمدگی هم در استخوان و هم در غضروف ایجاد شده و طول این برآمدگی نوک بینی با فاصله بین لب و بینی برابر است.
طول برآمدگی نوک بینی در این نوع کمتر از فاصله بین لب و بینی است. زمانی که قسمت بالای بینی کمتر از حد طبیعی رشد کند، برجستگی آن نیز کمتر از حد طبیعی است؛ به همین دلیل از نیم رخ قسمتی از بینی پرتر و برجسته تر از حد واقعی به نظر می رسد.
در این حالت طول برآمدگی نوک بینی بیشتر از فاصله بین لب و بینی است.
برای انتخاب یکی از روش های اصلاح قوز بینی، باید علت های ایجاد قوز را بیابیم. در زیر مهم ترین دلایل به وجود آمدن قوز بینی را آورده ایم:
علامت اصلی قوز بینی همان برآمدگی است، اما علایمی دیگری نیز به همراه دارد مانند:
برای از بین بردن قوز بینی چندین روش وجود دارد که در ادامه درباره آن بحث می کنیم:
این جراحی نیاز به بیهوشی عمومی دارد و جراح پلاستیک بر روی بینی یک برش کوچک ایجاد می کند، به طوری که قسمت استخوان و غضرف زیر پوست در آن قابل مشاهده باشد. در مرحله بعد جراح با کمک سوهان شکل بینی را تغییر می دهد و حتی احتمال دارد که نیاز به شکستن و تنظیم مجدد استخوان های بینی باشد.
بعد از اتمام جراحی باید به مدت یک هفته، بینی آتل یا گچ گرفته شود. دوره نقاهت و بهبودی در این جراحی سه تا چهار هفته است.
یکی از انواع روش های اصلاح قوز بینی که دوره نقاهت و بهبودی کوتاه دارد، جراحی رینوپلاستی بسته است. در این روش نیز باید برای بیمار بیهوشی عمومی اعمال شود. بعد از بیهوش شدن بیمار، جراح به جای ایجاد برش در پل بینی، جراحی را از طریق سوارخ های بینی انجام می دهد تا مشکل استخوان و غضروف را برطرف کند.
دوره بهبودی این جراحی دو هفته است، در این عمل مانند جراحی باز احتمال دارد که برای بهبود وضعیت استخوان و غضروف نیاز به شکستن و ترمیم مجدد آن ها باشد، به همین دلیل به مدت یک هفته از آتل یا کچ استفاده می شود.
این روش را رینوپلاستی مایع نیز می گویند که در آن با تزریق بی حسی موضعی، بینی بی حس می شود و با استفاده از پر کننده های پوستی اطراف قوز را پر می کنند؛ از این طریق بینی صاف و یکدست می شود. زمان انجام رینوپلاستی مایع 30 دقیقه است و مدت ماندگاری اثرات این روش 6 ماه تا یکسال است.
تزریق ژل یا فیلر یکی دیگر از روش ها برای از بین بردن قوز بینی است که این روش یک درمان موقتی است و 6 ماه تا یکسال ماندگاری دارد. در این روش لازم است هر 6 ماه یکبار، تزریق مجدد انجام داد. تزریق فیلر بینی یک روش غیر جراحی است و با بی حسی موضعی انجام می شود و ژل با کمک سوزن های مخصوصی در اطراف قوز بینی تزریق می شود تا بینی صاف و برآمدگی آن بر طرف شود.
سوهان کشی یا رسپینگ یک روش جراحی است که معمولا برای افرادی که بینی استخوانی دارند یا برای افرادی که قبلا عمل بینی انجام داده اند و نیاز به اصلاح جزئی دارند، مناسب است.
سوهان کشی تحت بیهوشی عمومی و یا بی حس موضعی در بیمارستان و کلینیک قابل انجام است. در این روش با استفاده از ابزاری که تقریبا مشابه با سوهان ناخن است، قوز بینی تراشیده می شود تا استخوان اضافی برداشته شود.
هزینه از بین بردن قوز بینی بر اساس معیارهای زیر تعیین می شود:
باید گفت چون همه روش های اصلاح فرم بینی جزو روش های زیبایی بینی و صورت هستند و ضرورت انجام آن توسط پزشک توصیه نشده، بیمه نمی تواند هزینه آن را پوشش دهد.